Rola polityki pieniężnej w regulacji stopy inflacji.

Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.

Antocyjany są zwłaszcza obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i podczas procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania odcienia winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest koloru czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub też różowy, zależy do głębi, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się głównie antocyjanom.

1. Dołącz teraz

2. Przewodniki

3. Szczegóły

4. Artykuł

5. Subskrybuj

Categories: Biznes

Comments are closed.

Znaczenie pielęgnow

Jak innowacyjne technologie poprawiają jakość życia pacjentów. W świecie jest bardzo ...

Wpływ filozofii na

Skuteczne metody wykorzystania dronów w dostarczaniu pomocy medycznej. Nie posiadasz pieniędzy? ...

Jak zorganizować ha

Jak zbilansować dietę roślinną, aby uniknąć niedoborów. Budowanie domów, dróg, osiedli ...

Znaki ostrzegawcze d

Skuteczne strategie walki z bezsennością i poprawy jakości snu. Nie wolno ...

Znaczenie zdrowego t

Najnowsze osiągnięcia w leczeniu choroby Alzheimera. Niezwykle poprawnym pomysłem na umieszczanie ...