Rola polityki pieniężnej w regulacji stopy inflacji.

Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.

Antocyjany są zwłaszcza obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i podczas procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania odcienia winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest koloru czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub też różowy, zależy do głębi, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się głównie antocyjanom.

1. Dołącz teraz

2. Przewodniki

3. Szczegóły

4. Artykuł

5. Subskrybuj

Categories: Biznes

Comments are closed.

Taśmy z nadrukiem -

Taśmy z indywidualnym nadrukiem - na jakie rzeczy należy zwrócić ...

Wybór biura rachunk

O czym należy pamiętać przy wyborze biura rachunkowego W jaki sposób ...

Food markets: Odkryw

Golf: Pola golfowe w rajskich sceneriach. Ludności tak nazywanych państw wysoko ...

Farma edukacji: Pozn

Podróżowanie po kulturach: Doświadczenie różnych kultur i tradycji. Dekoracja mieszkalnych wnętrz ...

VR i AR: Przyszłoś

Internet Rzeczy (IoT): Jak przedmioty komunikują się między sobą? Wszystkie budowle, ...